مشخصات فایل(تحقیق درمورد ارزش غذایی سیب رمینی وروشهای نگهداری آن 7ص )

تحقیق درمورد ارزش غذایی سیب رمینی وروشهای نگهداری آن 7ص |1582188|swd|تحقیق درمورد ارزش غذایی سیب رمینی وروشهای نگهداری آن 7ص ,ارزش غذایی سیب رمینی وروشهای نگهداری آن 7ص,دانلود تحقیق درمورد ارزش غذایی سیب رمینی
با ما همراه باشید با موضوع تحقیق درمورد ارزش غذایی سیب رمینی وروشهای نگهداری آن 7ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل : .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 7 صفحه

قسمتی از متن .doc :

ارزش غذایی سیب رمینی وروشهای نگهداری آن

ارزش غذایی سیب زمینی و روش های نگه داری آن به طریقه سنتی و صنعتی میزان تولید سیب زمینی در سال ۱۳۷۹،۲/۴ میلیون تن درسال بوده است. مواد غذایی از زمان برداشت در معرض فساد و بروز ضایعات متنوع قرار می گیرند كه با توجه به نوع ماده غذایی میزان ضایع شدن آن ها متغیر بوده و گاهی ممكن است در مدت چند ساعت، مواد غذایی به كلی غیر قابل مصرف شود. سیب زمینی به علت دارا بودن آب زیاد، از فساد پذیری بالایی برخوردار است. برای جلوگیری از ضایعات این محصول، روش های مختلفی در روستاهای كشور ما اجراء می شود، بدون این كه شناخت دقیقی از اصول علمی انبار داری آن داشته باشند. درشهرها برای نگه داری سیب زمینی از سردخانه های بالای صفر بهرها می گیرند، آن را در درجه حرارت معینی حدود ۴+ درجه سانتی گراد نگه داری می كنند، یا این كه سیب زمینی را با استفاده از روش فیزیكی(حرارت دادن) و خشك كردن به پودر سیب زمینی تبدیل و بسته بندی می كنند، تا این كه به مدت طولانی در انبارها نگه داری شود. روش دیگر، استفاده از اشعه گاما است كه یكی از روش های نگه داری سیب زمینی به صورت تازه به حساب می آید. سیب زمینی در تمام استان های كشورمان به ویژه آذربایجان شرقی، مركزی، چهارمحال بختیاری و اصفهان كشت می شود. این محصول درایران به عنوان یكی از مواد غذایی مصرفی جانبی مورد استفاده مردم قرارمی گیرد. در صورتی كه در بعضی از كشورهای اروپایی مانند آلمان غربی، سیب زمینی به عنوان ماده ی غذای اصلی برای مردم به شمار می آید. مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است كه معمولا بین ۹ الی ۲۵ درصد آن را تشكیل می دهد این محصول سرشار از ویتامین ث نیز می باشد. مخصوصا در پوست سیب زمینی به طور متوسط ۳۰ میلی گرم ویتامین ث وجود دارد. البته باید توجه كرد، كه مقدار ویتامین ث موجود در سیب زمینی به عواملی نظیر نحوه ی نگه داری در انبار، نحوه ی طبخ در آشپزخانه و درجه حرارت محیط بستگی دارد كه در ذیل توضیح داده می شود: ۱- تقریبا ۵۰ درصد از ویتامین ث سیب زمینی، در اثر نگه داری (انبار در دمای ۱۲ درجه سانتی گراد) كاهش می یابد ۲- در اثر پوست كندن و طبخ سیب زمینی مانند: پختن، سرخ كردن، كباب كردن و غیره تقریبا ۴۰ الی ۴۵ درصد ویتامین ث موجود در سیب زمینی كاهش می یابد. اگر سیب زمینی همراه با پوست خارجی پخته شود میزان كاهش ویتامین ث حدود ۷ درصد خواهد بود. لذا بهتر این است كه سیب زمینی با پوست طبخ شود. ۳- چنان چه سیب زمینی پخته به مدت یك ساعت برروی اجاق در گرما نگه داری شود حدود ۷۰ درصد از ویتامین ث آن را از بین می رود. همان طوری كه جدول نشان می دهد سیب زمینی حاوی دو درصد پروتئین است كه اغلب آن از اسید آمینه های ضروری تشكیل شده است. با مصرف روزانه ۲۵۰ گرم سیب زمینی می توان ۱۶ درصد از احتیاجات روزانه یك فرد به اسید آمینه ضروری به خصوص لیزین را تأمین كرد(یعنی ۲۵/۰ گرم لیزین). علاوه براین اسید آمینه های ضروری دیگر مانند والین، لوسین و ایزولوسین نیز در آن به اندازه كافی وجود دارد. عوامل فاسد كننده سیب زمینی پس از برداشت برداشت سیب زمینی در درجه اول باید به موقع انجام شود چنان چه سیب زمینی برای مدت زیادی در خاك بماند دوباره رشد كرده و صرف نظر از آن كه مقدار زیادی از مرغوبیت آن كاسته می شود حتی لطمه شدیدی نیز به خاصیت انبار داری آن وارد می شود. از این رو زارعین حدود ۱۵ روز قبل از برداشت محصول، آبیاری را قطع می كنند و بدین وسیله از یك طرف مانع رشد سیب زمینی می شوند و از طرف دیگر رطوبت آن را نیز به حد متناسب می رساند. در هنگام برداشت سیب زمینی باید دقت شود كه غده ها زخمی نشوند در غیر این صورت فساد و گندیدگی در غده های آسیب دیده به شدت افزایش می یابد و در اثر مجاورت با محصول سالم موجب آلودگی غده های دیگر می شود. سیب زمین باید پس از برداشت در فاصله زمانی كوتاهی حمل و به بازار فروش عرضه شود. البته برای مصارف طولانی تر نیاز به ذخیره كردن و انبار كردن آن است، در دوره ی انبارداری همواره عوامل مختلف مكانیكی، فیزیكی، شیمیایی و بیولوژیكی بر روی آن اثر كرده و ایجاد ضایعات و دگرگونی كمی و كیفی می كند در حقیقت ضایعات حاصل از عوامل فیزیكی باعث از دست رفتن رطوبت و نیز چروكیدگی پوست می شود. نتیجه تأثیر عوامل شیمیایی مانند اكسیداسیون مواد متشكله سیب زمینی و فعالیت آنزیم ها، باعث تغییر مواد نشاسته ای به منوساكاریدها و دی ساكاریدها و كاهش میزان اسیداسكوربیك می شود. عوامل بیولوژیكی از طریق جوانه زدن و فعالیت نسج رویشی ایجاد خسارات می كنند، خسارت ناشی از جوندگان و حشرات در انبارها نیز رقم عمده ای را تشكیل می دهد كه به خصوص در انبارهای روستایی و خفاظت نشده بسیار چشم گیر است. جوانه زدن سیب زمینی باعث افزایش سولانین(S o l a n in) كه یك الكالوئید است، می شود. سیب زمینی های دارای پوست سبز رنگ، نارس و یا جوانه زده حاوی سولانین هستند و این ماده سبب سمی شدن سیب زمینی می شود. اغلب در ۱۰۰ گرم سیب زمینی های میزان ۴/۹-۸/۱ میلی گرم سولانین وجود دارد افزایش مقدار سولانین به ۱۰ الی ۱۳ میلی گرم در ۱۰۰ گرم باعث مسمومیت انسان می شود. در سال ۱۹۷۸ در تعداد ۷۸ نفر از ۳۰۰ دانش آموز( سن متوسط ۱۳ سال) یك مدرسه انگلیسی كه توسط سیب زمین جوانه زده تغذیه شده بودند، مسمومیت شدیدی مشاهده شد. در فرد بالغ مقدار ۲۵ میلی گرم سو لانین باعث مسمومیت و ۴۰۰ میلی گرم آن باعث مرگ می شود. چنانچه سیب زمینی با آب و سركه پخته شود فاقد سولانین خواهد شد و آب و سركه بعد از پختن باید دور ریخته شود. روش های نگه داری سیب زمینی نظر به این كه هدف اصلی در نگه داری سیب زمینی جلوگیری از انجماد، فساد و جوانه زدن آن است لذا عموما روش های مختلفی برای افزایش زمان ماندگاری سیب زمینی مورد استفاده قرار می گیرند كه عبارت اند از: ۱- استفاده از روش های سنتی و انبارهای معمولی. ۲- استفاده از مواد شیمیایی؛ قبل از برداشت سیب زمینی با پاشیدن الكل مالیك یا هیدرازین مالیك روی بوته ها می توان از جوانه زدن جلوگیری كرد. البته این روش نگه داری از سال ۱۹۴۸ میلادی منسوخ شده است، زیرا هیدرازین مالیك در انسان حساسیت ایجاد می كند. ۳-نگه داری سیب زمینی در انبارهای مجهز به سیستم كنترل اتمسفر ۴- استفاده از اشعه گاما ۵-استفاده از روش فیزیكی؛ خشك كردن سیب زمینی به صورت پودر سیب زمینی . ۱-روش استفاده از انبارهای سنتی به طور كلی از چهار نوع انبار مختلف خانگی، نیمه زیرزمینی و مخروطی شكل( حفره ای) به شرح زیر استفاده می شود. الف. انبارهای خانگی برای نگه داری سیب زمینی در خانه ها بهتر است آن را در حجم كم در جعبه های چوبی كه از كف زمین انبار به اندازه ۴۰ سانتی متر بالاتر است قرارداد. در انبارهای خانگی هوای متعادل باید ۴+ درجه سانتی گراد باشد در غیر این صورت سیب زمینی شروع به جوانه زدن می كند و در آن سولانین به وجود می آید كه برای انسان سمی است.



مطالب دیگر:
📎196- بررسی تحلیل دینامیكی غیر خطی سدهای بتنی وزنی، به دو روش اویلری و لاگرانژی📎چطور چالشهای مدیریت هدفمند را در جهت رسیدن به اهداف کاربردی سازمان خود کنار گذاریم(تعداد صفحات:12)📎تبلیغات بیلبوردی و چگونگی تاثیر بر تصمیم خرید مشتریان(تعداد صفحات:14)📎بررسی استراتژی های بازاریابی در دوران رکود اقتصادی(تعداد صفحات:13)📎بررسی میزان تأثیر سبک رهبری بر فراموشی سازمانی هدفمند مطالعه موردی مؤسسات غیر انتفاعی چالوس، نوشهر و نشتارود(تعداد صفحات:14)📎فوقالعاده ترین پک زیبایی و تناسب اندام در ایران📎بررسی رابطه توانایی مدیریت و فرار مالیاتی در شرکت های بورسی و فرابورسی(تعداد صفحات:20)📎تعیین مدل بومی و در حال جریان مدیریت دانش درشرکت سهامی ذوب آهن از طریق تحلیل عاملی اکتشافی(تعداد صفحات:16)📎بررسی آمادگی شرکت سهامی ذوب آهن برای پیاده سازی مدیریت دانش و طراحی یک نقشه راه برای توسعه مدیریت دانش(تعداد صفحات:15)📎بررسی تأثیر ريسك ناشی از تغییرات نرخ ارزبر بازده حقوق صاحبان سهام(تعداد صفحات:21)📎بررسي و بهبود كارايي شبكه هاي عصبي در پيشبيني نرخ ارز(تعداد صفحات:13)📎پرسشنامه روانشناسی سلامت عمومی GHQ با روش نمره گذاری و روایی و پایایی📎آموزش کسب درآمد حداقل 8750 تومان📎دانلود رساله کامل کتابخانه📎دانلود نقشه کامل مجموعه ورزش های آبی همراه با رندر ۳dmax📎فاکتورهای اثرگذار در اجرای BOS در صنعت بیمه (بیمه آسیا)📎ارائه مدلی جهت بررسی آمادگی سازمانها به منظور تغییر استراتژیک(تعداد صفحات:15)📎ارزیابی شعب بانک اقتصاد نوین با استفاده از روش ترکیبی DEA-AP (تعداد صفحات:15)📎برنامه اد ممبر بینهایت افزایش ممبر کانال📎ترازوی دیجیتال اندروید با دقت بسیار بالا در حد صدم گرم📎بررسی اثر دولت سیار در صنعت گردشگری ایران به همراه مطالعه موردی(تعداد صفحات:20)📎بررسی تاثیر هزینه های نمایندگی بر انعطاف پذیری مالی و ساختار سرمایه(تعداد صفحات:17)📎شناسایی و رتبه بندي عوامل موثر بر كارآفرینی در صنعت بانکداري (مورد مطالعه: شعب بانك كارآفرین استان تهران)(تعداد صفحات:17)📎نمونه سوالات ضمن خدمت دوره آشنایی با قرآن استادشهید مطهری📎تأثیر ابعاد محتوایی ساختار سازمانی بر چابکی سازمانی (موردمطالعه: شرکت بیمه رازی شهر اصفهان)(تعداد صفحات:16)